Eilen opettelin koodaamaan Auto Hotkeylla. Ko. opetuksen hoiti Tuukka joka oli meillä yökylässä, ja itse opetus sujui pirun hyvin.

Auto Hotkey itsessään on hyvin helppo kieli, ja voisi sanoa jo tässä vaiheessa, että se on jopa Html: llää helpompaa, eli kyseessä on oikeasti helppo kieli, jolla saa näppäriä pikku ohjelmia alle tunnissa jos niin haluaa.

Nyt Tuukka kirjoittaa nyt itse opetus- sessiosta!

 

Esimerkki 1: Tehtiin ohjelma, jossa pikanäppäintä painettaessa lähetetään tekstiä aktiiviseen ikkunaan. Open mokasta johtuen ei ohjelma lähtenytkään toimimaan aluksi aivan kuin piti, mutta kyllä se parin bugikorjauksen jälkeen lähti toimimaan :-).

Esimerkki 2: Tehtiin ohjelma, joka CTRL+ö-pikanäppäintä painettaessa näyttää ensin ikkunan, jossa kerrotaan, että ohjelma avaa muistion. Tämän jälkeen muistio avataan aivan kuin on edellä ilmoitettu. Oppilaan toivomuksesta lisättiin vielä pari riviä koodia, joka odotti että muistion ikkuna aktivoituisi, ja tämän jälkeen lähettää tekstiä muistioon. Ohjelma lähti toimimaan ensiyrittämällä.

 

Esimerkki 3, v 1.0:

Tehtiin ohjelma, joka kysyy käyttäjän nimen ja tämän jälkeen tulostaa sen ruudulle kiittelyiden saattamana :-).

V 1.1: Parannuksena kirjoittaa nimen tekstitiedostoon.

V 1.2: Tekstitiedostoon kirjoittamiseen lisätään automaattisesti kirjoituksen ajankohta.

V 1.3: Lisätty ominaisuus, jonka avulla käyttäjä voi lisätä uuden nimen tarvitsematta sulkea ohjelmaa. (lisättiin nimennäyttämisikkunaan kyllä -ja ei-napit).

 

Tästä on kiva jatkaa eteenpäin...